Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0,00
Nakupte ešte za 20
a dopravu máte ZADARMO.
MENU

Rady a triky, ako správne postaviť vianočný stromček

Aktuality a oznámenia

Tatiana

Umelé vianočné stromčeky majú veľké množstvo výhod. Je však potrebné sa nezľaknúť toho, ako stromček vyzerá po vytiahnutí zo škatule. Stačí pár minút a všetko bude inak.

Rozhodli ste sa ušetriť naše lesy a zadovážiť si umelý vianočný stromček? Dobrá voľba. Najskôr sa vám teraz bude hodiť pár rád, ako na to, aby vyzeral tak, ako vyzerať má. 

Ako na to?

Aby sa stromček vliezol do škatule a mohol tak v poriadku docestovať až k vám, je potrebné ho nechať v jednej línii. To znamená, že stromček po rozbalení nemá roztiahnuté vetvičky. V balení nájdete niekoľko častí. Záleží na tom, aký veľký rozmer stromčeku ste si vybrali. Pokiaľ ide len o malý stromček, nájdete tu len ten a k nemu príslušný stojan. Pokiaľ ide však už o dvojmetrové stromčeky a vyššie, tu je aj strom ako taký zložený z dvoch častí a ďalej tu opäť nájdete aj stojan. 

Akonáhle rozbalíte vianočný stromček, je potrebné si najprv skontrolovať, z koľkých častí sa skladá. Pokiaľ ide o menší rozmer, len ho umiestnite do stojanu. Pokiaľ ide o strom väčší a skladá sa z dvoch dielov, najprv spodný diel vsuniete do stojanu a vrchný diel potom len do spodného zasuniete. Základ by teda bol. Stromček máte kompletný a stojí pripravený na ďalšiu úpravu. 

U každého stromčeka je vždy v popise uvedené, koľko vetvičiek na ňom nájdete. To teda prakticky znamená ako je hustý. Dopredu teda viete, s čím môžete počítať.Teraz už je len na vás, ako si jednotlivé vetvičky roztiahnete a ako si ich tiež vytvarujete. Buď môžete klasicky do rovnejších línií alebo si vetvy naopak trošku zahnúť. Je potrebná chvíľa trpezlivosti a pohrať sa s každou jednotlivou vetvou, aby celok vypadal úhľadne. 


Výhody umelého vianočného stromčeka

Pokiaľ si každý rok kupujete živý stromček aj to má samozrejme svoje kúzlo. Ale chce to koľkokrát veľa trpezlivosti. Po tom, čo si niektorý po dlhom vyberaní kúpite, ho musíte previesť domov. A to v prípade veľkých kusov nie je úplná hračka. Zrezať ho do stojanu a po Vianociach opäť zložité vynášanie. To ani nehovoríme o tom, koľko stromčekov sa kvôli tomu každoročne vyrúbe.

Oproti tomu majú umelé vianočné stromčeky omnoho viac výhod. Nikde preňho nemusíte chodiť. Ak si ho kúpite, zaplatíte len raz, ale môžete ho používať každý rok. Zas a znova. Nemusíte preňho nikam jazdiť. Stačí ho každý rok vytiahnuť zo škatule, vytvarovať, postaviť do stojanu a máte vystarané. Žiadne zložité orezávanie, aby vám do stojanu pasoval. Skrátka a dobre len nasadíte a je to. A po Vianociach ho stačí zase upratať nazad do škatule a schovať na ďalšie roky. Žiadny neporiadok z opadaného ihličia a podobne. Okrem toho tým ušetríte naše lesy, ktorých máme aj tak už dosť poriedko.

U nás si zaobstaráte rôzne druhy a veľkosti. Od jedle, cez borovicu až po smrek. Od malých kúskov, ktoré si dáte na stôl až po naozaj rozmerné kusy. Tiež si môžete vybrať z rôznych odtieňov a niekoľkých farieb. Vždy budú vyzerať luxusne a vianočným sviatkom dodajú ten pravý pôžitok. K nim si môžete rovno priamo u nás zaobstarať aj vianočné osvetlenie, ktoré na vianočný stromček bezpodmienečne patrí.


Ako postupovať pri zostavovaní umelého stromčeka


Vybaľte všetky položky zo škatule.


Namontujte stojan tak, že postupne zasunete nohy do drážok.


Spojte všetky časti vianočného stromčeka dokopy.


Rozbaľte spodnú časť vianočného stromčeka.


Roztiahnite a upravte vetvy a špičky prvej koruny.


Roztiahnite a upravte vetvy a špičky zostávajúcich poschodí stromčeka.


Uvolnite a upravte vrchol vianočného stromčeka.


Pozrite sa na vianočný stromček z diaľky a upravte vetvičky do požadovaného finálneho tvaru.

Autor článku:

Tatiana
Tatiana Špecialista zákazníckeho servisu

Tatiana nie je len špecialistkou zákazníckeho servisu, ale tiež fanúšikom moderného LED osvetlenia. Vo svojich článkoch vám poradí ako ušetriť elektrinu alebo ako správne vybrať žiarovku. Tiež vám poskytne množstvo tipov ako dokonale osvetliť váš dom aj záhradu.

Zľavy, novinky, inšpirácie

Prihláste sa k odberu newsletteru a nič vám neutečie.

Spýtajte sa na čokoľvek

Pavla

Poradím s výberom aj technickými zádrhelmi.

02 33 456 870(Po-Pia, 7-18:00 hod.)

Spýtajte sa
 
   
  
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Info o spracovaní osobných údajov. i