Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0,00
Nakupte ešte za 20
a dopravu máte ZADARMO.
MENU

Philips Hue – inteligentný a diaľkovo ovládaný svetelný systém

Mohlo by Vás zaujímať
Odpovedal:
TatianaTatiana

Odpoveď:

Kráčajte bok po boku s technologickým pokrokom s produktami Philips Hue.

Predstavujeme vám Philips Hue, svetelnú LED technológiu prepojenú intuitívnym ovládaním vašich interiérových svietidiel. Revolúcia sa ukrýva v dokonalom prepojení žiaroviek, svietidiel, príslušenstva, bezdrôtového ovládania a inteligentnej aplikácie. Všetko budete mať vždy po ruke vo vašom mobilnom telefóne alebo tablete.


Hue je priekopníkom pre moderný a inteligentný LED systém osvetlenia a ovládacích prvkov. Umožní vám ovládať všetky svetlá z jediného zariadenia alebo pomocou inteligentných bezdrôtových vypínačov. Vyberať môžete z jednofarebných stmievateľných žiaroviek, žiaroviek s možnosťou zmeny farebnej teploty, RGB žiaroviek alebo LED pásikov so 16 miliónmi farieb. Nemôžeme zabudnúť ani na lampy, svietidlá a príslušenstvo vo forme ovládačov a senzorov. Vďaka intuitívnej a prehľadnej mobilnej aplikácii pre mobily a tablety sa vám otvorí neobmedzená škála svetelných schém, funkcií a aplikácií pre toto domáce osvetlenie.


Na typu svetla záleží


Než sa pustíme do samotného výberu produktov, krátko sa zmienime o dôležitom prvku, ktorým je výber vhodného typu svetla. White, White Ambiance, White and Color Ambiance. Znie to zložito. Ale nie je. Reč je o typoch svetiel a následujúce riadky vám všetko osvetlia.


White (možnosť stmievania): Mäkké biele svetlo. Je nastavené na príjemne teplú bielu a ponúka okamžité bezdrôtové stmievanie.


White Ambiance (možnosť stmievania a zmeny teploty bielej farby): Teplé až studené biele svetlo. Stlačením jediného tlačidla vám ponúkne 50 000 odtieňov bielej. Od teplej až po studenú.


White and Color Ambiance (možnosť stmievania, zmeny teploty bielej farby a výber zo 16 miliónov farieb): Biele a farebné svetlo. Rozžiaria vašu domácnosť miliónmi farieb. Široké spektrum farieb vám pomôže navodiť báječnú atmosféru. Romantický večer alebo narodeninová oslava? Sami si zvolíte vhodné osvetlenie pre vaše vzácne okamihy.


Začíname! Starter Kit je jasnou voľbou


Pokiaľ sme vás predchádzajúcimi odstavcami nalákali zaobstarať si Hue, možno premýšľate, ako začať. Doporučujeme si na začiatok zaobstarať jeden zo Starter Kits. Obsahujú riadiace zariadenie Hue Bridge a dva alebo viacero svetelných zdrojov. A k tomu sú ešte cenovo zvýhodnené. A vôbec si nemusíte lámať hlavu s tým, že by zapojenie a spárovanie komponentov bolo jadrovou vedou. Sľubujeme, že to zvládne naozaj každý.


Máte už svoj Starter Kit doma? Až ho rozbalíte, stačí žiarovku naskrutkovať do lampy alebo lustra a zapnúť svetlo vypínačom. Pokiaľ je súčasťou vašej sady aj zariadenie Hue Bridge, zapojte ho do vášho Wi-Fi routeru. Potom vezmite do ruky mobilný telefón alebo tablet a nájdite si na App Store alebo Google Play aplikáciu s názvom Philips Hue. Spustite ju a prepojte s Bridgem. Bridge nie je žiadne strúhadlo, takže vám automaticky sám vyhľadá všetky osvetlenia vo vašej domácnosti. A hra začína! Postupne svetla môžete pridávať. Bridge ich zvládne až päťdesiat naraz.


Pokiaľ nie ste zrovna technický talent, nebojte sa. Aplikácia je dostupná aj v českom jazyku, je jednoduchá a celým procesom vás krásne prevedie a poradí vám. A keď zrovna nemáte po ruke mobil alebo tablet, môžete svetlá ovládať aj cez počítač na webových stránkach meethue.com.


Nastavené máme, ale ktorý Starter Kit si vybrať? O pár odstavcov skôr sme si vysvetlili, aké sú rozdiely medzi tromi typmi svetiel. A práve to je najdôležitejší ukazovateľ pri voľbe toho správneho Starter Kitu. Nezabudnite ani na výber správnej pätice. Samozrejmou súčasťou každého Starter Kitu je aj príslušenstvo.


Produkty všade, kam sa pozriete


Jemné dokreslenie romantického filmu pri dobrom víne alebo vítaný pomocník pri nočnej ceste do chladničky. Presne tieto a mnohé ďalšie účely sú jednoznačným dôvodom na zakúpenie svetelných pásov Hue Lightstrip. Že aj na ne môžete využiť inteligentné ovládanie Hue Bridge snáď ani nemusíme dodávať. Ale pre istotu. Ich miesto nie je len vo vašej domácnosti, ale aj v exteriéroch. Lightstrip dá vyniknúť vašej záhrade aj za tmavých nocí.


A teraz to hlavné. Výber svietidla. Technologickú perlu Philips Hue so sebou nesie celá rada typov interiérových aj exteriérových svietidiel. Od stolných lámp, nástenných, bodových alebo stropných svetiel, cez stojacie svietidlá, až po závesné a do stropu zapustené svetlá. Verte nám, s týmito svietidlami urobíte váš domov krásnym a inteligentným.


Vonku mrzne, vy ležíte doma na posteli, chystáte sa zaspať a zrazu si všimnete, že ste nechali na dvore rozsvietené? Pokiaľ na ňom máte vonkajšie osvetlenie Philip Hue, máte po probléme. Jednoducho ho vypnete alebo stlmíte mobilným telefónom z vyhriatej spálne. Vonkajšie svietidlá sú dostupné vo variante s bežným napätím, ktoré zapojíte do domácej siete alebo nízkonapäťovej variante. Tie zapojíte kamkoľvek. Aj von.


Môže sa zdať tým menej podstatným, ale často je veľmi potrebným. Nazrite na príslušenstvo Hue, ktoré zahrňuje predlžovacie káble, vypínače, napájacie zdroje alebo senzory. Zo všetkých si dovolíme vypichnúť Dimmer switch (V2), s ktorým sa stanete paní alebo pánom stmievania svetiel vo vašej domácnosti. Ľahko ho pritom namontujete na stenu pomocou lepiacej pásky, ktorá je priamo súčasťou balenia. A čo viac – použiť ho môžete aj ako diaľkové ovládanie. Vrchol lenivosti? Ani nápad, toto je jednoducho božský zlepšovák. Píšeme o senzore pohybu. Jednoducho sa okolo neho mihnite a svetlo je na svete. Hodí sa v domácnosti jednoducho kamkoľvek. A ešte o jednom produktu vám musíme napísať. Smart plug totiž premení akékoľvek svetlo (a áno, aj to, do ktorého nedostanete Hue žiarovku) na inteligentné. Ovládať ho potom pohodlne môžete pomocou Hue aplikácie alebo hlasom.


Ako si Hue pripojiť? Jednoduchšie to byť nemôže


Len štyri kroky potrebujete previesť k tomu, aby ste Hue vo svojej domácnosti prepojili tak, ako potrebujete.


1) Zožeňte si výrobky Hue, po ktorých túžite.


2) Napojte svoje svietidlá. Nech už žiarovky do vašich pôvodných svietidiel alebo priamo svetlá Philips Hue. Stačí ich zapojiť a zapnúť.


3) Pokiaľ máte Bridge, pripojte ho k Wi-Fi.


4) Nainštalujte si aplikáciu Philips Hue. Nájdete ju na App Store alebo Google Play. Podľa toho, aký typ telefónu nosíte vo vrecku. Aplikácia existuje v dvoch verziách. Štandardná verzia, ktorá funguje vo svetelnej inštalácii s Bridge. Druhou z nich je Hue Bluetooth, ktorú si stiahnite, pokiaľ chcete svetlá ovládať len prostredníctvom tejto technológie.

Bridge alebo Bluetooth? Oboje funguje skvelo


Nech už si k prepojeniu vyberiete Bluetooth alebo Bridge, obe možnosti sú bezstarostné. Pokiaľ začnete s Bluetooth, neskôr môžete k ešte sofistikovanejšiemu Bridge prejsť.


Aké sú základné rozdiely medzi oboma možnosťami pripojenia?


S Bluetooth môžete zapojiť až 10 svetiel, zatiaľ čo s Bridge 50. U Bridge naviac v celej domácnosti, u Bluetooth v jednej miestnosti. Bridge môžete naviac ovládať aj mimo steny vášho domova alebo synchronizovať osvetlenie s videohrami, filmami alebo hudbou. Pri oboch systémoch sa dočkáte hlasového ovládania, stmievania bez inštalácie alebo nastavovania časovačov.

S aktualizáciami pôjdete vždy s trendmi


Aplikácia Philips Hue nedávno prešla výrazným vylepšením, a okrem krásného dizajnu so sebou prináša aj množstvo nových užitočných funkcií. A tak to zostane aj v budúcnosti. Samozrejmosťou sú pravidelné aktualizácie aplikácie, ktoré vám prinesú nové možnosti aj rozšírenia stávajúcich funkcií. Pomocou appky môžete všetky nastavenia personalizovať, možnosti sú skoro nekonečné. A je to vážne zábava.


Philips Hue pozerá aj za roh, aplikácii nechýba kompatibilita


Hue si nehrá len na vlastnom piesočku, ale perfektne funguje aj s radou ďalších platforiem, asistentov a výrobkov a spoločně tvoria vaši inteligentnú domácnosť.


Tak trebárs dokonalé partnerstvo vytvára s aplikáciou Apple HomeKit. Toto spojenie vám umožní ovládať všetky svetlá vo vašej domácnosti pomocou hlasu. Vážne. Nepotrebujete mať zrovna pri sebe ani mobilný telefón alebo tablet. Stačí privolať na pomoc Siri. A tým zďaleka nekončíme. Hue môžete ovládať priamo z iOS prostredia. Jednoducho tak stvoríte dokonalý smart home ekosystém, prepojený s ďalšími zariadeniami.


A pokiaľ nevlastníte iPhone alebo iPad? Vôbec nevadí. Hue si skvelo rozumie aj s Google Assistant. Aj pri ňom vám stačí len vlastný hlas k privolaniu dokonalej atmosféry do vašej domácnosti.


V neposlednom rade si Hue môžete prepojiť aj cez IFTTT a spárovať ho tak napríklad aj so sociálnymi sieťami, ktoré používate. Príde vám od mamičky správa na Messenger? Svetlá v obývačke vám zablikajú červenou. Realita, žiadne sci-fi.


Je treba pridávať ďalšie dôvody, prečo si Philips Hue zaobstarať? A že ich ešte je!

Autor článku:

Tatiana
Tatiana Špecialista zákazníckeho servisu

Tatiana nie je len špecialistkou zákazníckeho servisu, ale tiež fanúšikom moderného LED osvetlenia. Vo svojich článkoch vám poradí ako ušetriť elektrinu alebo ako správne vybrať žiarovku. Tiež vám poskytne množstvo tipov ako dokonale osvetliť váš dom aj záhradu.

Zľavy, novinky, inšpirácie

Prihláste sa k odberu newsletteru a nič vám neutečie.

Spýtajte sa na čokoľvek

Pavla

Poradím s výberom aj technickými zádrhelmi.

02 33 456 870(Po-Pia, 7-18:00 hod.)

Spýtajte sa
 
   
  
 
 

Súvisiace produkty

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Info o spracovaní osobných údajov. i